Kada su se klupka počela odmotavati… i kada je kanap došao do kraja, umjesto da se hrpa zamrsi, upleli smo je među prste – te ostali povezani.

Tako se dogodilo sa profilisanjem… krenulo je, pomislio sam, biće teško objasniti – umjesto toga dođoše mnogi – prstiju raširenih.

U prethodnoj godini smo ispisali deskriptivne profile mnogima – mnogi od njih su našli ono za čim su tragali. Nekima je ta psihometrija pomogla da se zaustave na ivici – da procijene mogu li je preskočiti, ili je prosto zaobići… pa se možda drugoj stazi okrenuti. Jer, znate… Nije bitno da li će biti prečica ili duplo duže putovanje – sve dok stignete na mjesto gdje vas čeka nešto samo vaše… nešto što bih nazvao, prosto, radovanje.

            Gdje je voda baš onakva, kakva najslađe upoji dušoranjenu žeđ… tamo gdje se utiša svako glasno iščekivanje.

Hvala što ste imali povjerenja, i što sam toliko toplih očiju upoznao… što ste bili preporuka bolja od bilo kakve nagrade (a bilo je čestih i sjajnih)… I što smo zbog te preporuke svuda po svijetu “vidali” rane!

Hvala novinarima i mnogobrojnim redakcijama koje su prenosile “šta je” i “kako izgleda profilisanje”… Imali ste sluha za one koji su od buke i svijeta obnevidjeli – pa im je naš rad pomogao da demone za nosine povuku i iz srca izbace.

A ima i vas, koji ste mi povjerenje zbog kolumni ukazali… ta spona mi je najmilija, jer ste me pravim imenom i nazvali.

Dobrodošli ste uvijek! Ako ste za izradu profila zainteresovani pišite na info@milisav.me i stefka.mili@gmail.com (koristite oba, jer server umije da zataji)

Više o tome šta profil predstavlja i kako izrada teče pročitajte ovdje…

Ostajte mi moji! Sa vama je, sve ovo, jedno divno putovanje.

 

Milisav S. Popović